Με … πάταγο έκλεισε την αυλαία των εκδηλώσεων του ο Ν.Α.Ο.ΑΣ

naoas,sima

Με εντυπωσιακό και συνάμα εκρηκτικό τρόπο έκλεισε την αυλαία των θερινών του εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 ο Ν.Α.Ο.ΑΣ.
Μετά από μια πλούσια σε εκδηλώσεις πολιτιστική εβδομάδα ο Ναυταθλητικός σύλλογος του Αστακού έβαλε τέλος με βαρκαρόλα ,πυροτεχνήματα και ζωντανή μουσική σε ότι πιο όμορφο και δραστήριο μπορούσε να προσφέρει μια συλλογικότητα ωραίων ανθρώπων στον τόπο μας. Ότι ακριβώς δεν πρόσφερε ο Δήμος Ξηρομέρου όλα αυτά τα χρόνια σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ναυτική εβδομάδα περιείχε ιστιοδρομίες , θαλάσσια αθλήματα ,ποδηλατοδρομίες ,έκθεση προϊόντων ντόπιων παραγωγών ,γιορτή ψαριού ,δράσεις καθαριότητας και άλλες πολλές δραστηριότητες που αποδεικνύει ότι ο Ν.Α.Ο.ΑΣ. δεν είναι μονοθεματικός.
Υπάρχει είδηση. Πολλοί ήταν εκείνοι οι κακεντρεχείς που έδειχναν τον Ν.Α.Ο.ΑΣ. ως μια φούσκα κάποιων ανθρώπων που συνεχώς φουσκώνει από ατομικούς ιδιοτελείς σκοπούς μέχρι που θα έσπαγε.
Ο Ν.Α.Ο.ΑΣ. όμως ήρθε για να μείνει και αυτό δείχνουν τα σημεία των καιρών για τον Αστακό.
Ήρθε για να μείνει και να δώσει κίνητρο και σε άλλες συλλογικότητες ανθρώπων ,είτε φορείς είναι αυτοί ,είτε σύλλογοι ,είτε κινήσεις μεμονωμένων πολιτών ώστε μέσα από την δράση τους και μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλας να αλλάξει κάτι επίτέλους στην νοοτροπία και τους σκοπούς μας.
Να παταχθεί επίτέλους αυτή η στείρα ξηρομερίτικη αντίληψη του ωχαδερφισμού ,της κακομοιριάς ,του προσωπικού κέρδους και της στενόμυαλης κουτοπονηράδας που μας θέλει δεμένους μουζίκους σε χλιδάτα χωράφια αφεντάδων τοπαρχών της Αυτοδιοίκησης απλώς για να δούμε να μας πετούν ένα κόκκαλο με συμπάθεια.
Πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή των ψηφαριθμητικών ποιμνιοστασίων και να ξημερώσει η εποχή των πραγματικά ενεργών και ανιδιοτελών πολιτών του Αστακού.
Η τεχνιτή οικονομική κρίση που μας επέβαλαν ,μας διδάσκει πολλά. Το λίπος της τεχνητής ευημερίας που μας έφερε καιρούς παχέων αγελάδων ,ωχαδερφισμού και αντιπαραγωγικότητος λείωνει μέρα με την ημέρα.
Είναι ευκαιρία να ενώσουμε κοινούς σκοπούς σε συλλογικό επίπεδο και να πραγματώσουμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο μέχρι πρότινος.
Να φτιάξουμε εμείς τον τόπο μας με μια Δημοτική αρχή βγαλμένη μέσα από τα σπάργανα της θέλησής μας για το κοινό καλό του τόπου που αγαπούμε.

Όταν θα αλλάξουν τα μυαλά ,θα αλλάξουν και οι καιροί.

One thought on “Με … πάταγο έκλεισε την αυλαία των εκδηλώσεων του ο Ν.Α.Ο.ΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s