Η πλαζ Αστακού σε απευθείας σύνδεση με λύματα υπονόμων

bromiki.8alassaΚάποιο ήσυχο απόγευμα κολυμπώντας στην πλαζ του Αστακού διαπίστωσα με αήδια και οργή ότι διασταυρώθηκε η πορεία μου με κάποιες παραπλέουσες κουράδες.
Ενώ η θάλασσα έδειχνε καθαρή παρόλα αυτά έγινα μάρτυρας αυτής της σιχασιάς ,έχασα το κέφι μου για το μπάνιο και βγήκα έξω από το νερό για να πλυθώ ,να στεγνώσω και να συνέλθω από το συμβάν.
Το ίδιο απόγευμα στο σπίτι αναζήτησα πιστοποιημένα αποτελέσματα μετρήσεων καθαρότητας θαλασσών για την περιοχή και πέφτω πάνω στο link της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας
Βρήκαμε την σχετική απόφαση για το 2012 καθώς και την απόφαση για το 2013 και κάναμε συγκρίσεις. Τι βλέπετε;
Που είναι η κεντρική πλαζ Αστακού οέο;
Επίσης σύμφωνα με την οδηγία …απαγορεύεται η κολύμβηση: Σε λιμάνια, σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες, σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών διάθεσης λυμάτων, σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που περιέχουν λύματα.
Την ευθύνη τοποθέτησης σχετικών απαγορευτικών πινακίδων για την ενημέρωση των κολυμβητών έχουν οι κατά τόπους Δήμοι και το Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Η κολύμβηση σε περιοχές πέρα των προαναφερόμενων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουομένων και περικλείει πιθανούς υγιεινολογικούς κινδύνους .

Η πλαζ του Αστακού βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το λιμάνι στο οποίο πέφτουν ακάθαρτα λύματα υπονόμων εδώ και χρόνια. Η αναλγυσία και η πελατιακή υποστήριξη της εκάστοτε δημοτικής αρχής διόγκωσε το πρόβλημα με το σημερινό αποτέλεσμα το οποίο λουζόμαστε.
Τα δικά μας σκατά λουζόμαστε και επίστρέφουν σε μας.
Κάποιοι …κολλητοί κάποιων υψηλά ισταμένων τοπαρχών μέρα μεσημέρι έσκαβαν τους δρόμους χωρίς ντροπή και τσίπα για να πετάξουν τους βόθρους τους στο δύκτιο ομβρίων.
Κάποιοι τοπάρχες πρίν πολλά χρόνια έδιναν συναίνεση για κλουβιά σε κλειστούς όρμους παραπλέυρως του κόλπου του Αστακού. Τα λουζόμαστε κι αυτά.
Εν τέλει ,η θάλασσα γύρω από το λιμάνι του Αστακού είναι άκρως ακατάλληλη για μπάνιο απλά ο κόσμος δε το ξέρει ή αδιαφορεί αν το ξέρει.
Ο δήμος οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο με πινακίδες όπως αναφέρει η πιο πάνω οδηγία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s