Τσελεμεντές προεκλογικής μαγειρικής για αρχάριους υποψήφιους

boss_HoggΜπαίνουμε ήδη στην τελική ευθεία για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου την άνοιξη.
Τελευταίο καλοκαίρι προ των εκλογών και ήδη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σκάνε ένας ένας ωσάν τα ποπ-κορν σε λούνα πάρκ. Δηλώσεις σε blogs , εφημερίδες , κοινοποιήσεις , ανακοινώσεις και ξεκινά το κυνήγι των ψηφακίων.
Δε θα καταλήξουν όλοι στην αρένα της Κυριακής των εκλογών και φυσικά (ω αποκάλυψις!) πολλοί από αυτούς δεν το επιθυμούν να φτάσουν μέχρι εκεί.
Τι εννοεί ο ποιητής ;
Υπάρχουν κάποιες συνταγές αλάνθαστες και επιτυχημένες ,κάποιος προεκλογικός τσελεμεντές που οι …παλιές καραβάνες της τοπικής πολιτικής σκηνής τον έχουν αφήσει ως παρακαταθήκη και για νεότερες γενειές αφού εγγυάται επιτυχία. Και μπαίνουμε στο ψητό :
Καταρχάς θα πρέπει κύριε υποψήφιε μου να είσαι επιφανής ,διάσημος ,δημοφιλής. Να είσαι καταπιασμένος με κάποια κοινά δρώμενα και ενταγμένος σε συλλογικές προσπάθειες και δράσεις μέσω κάποιων φορέων είτε πολιτιστικών ,μορφωτικών ακόμη και ιδιωτικών.
Μέσω αυτών να ασκείς μια κάποια επιρροή στη μάζα της βάσης σου αφού αυτό είναι το πρώτο πατηματάκι που θα σε κάνει ανταγωνιστικό έναντι των αντιπάλων σου όταν από πίσω σου θα κουβαλάς ένα αξιοσέβαστο πληθωρικό ποίμνιο.
Κατόπιν με κάποιους έμπιστους συνεργάτες σου θα μπορείς άνετα και στον ελεύθερο σου χρόνο να ξεψαχνίζεις εκλογικούς καταλόγους για να μετρήσεις ως έγγυστα την δύναμη σου και για να προσεγγίσεις ψηφοφόρους που διαφεύγουν της αντίληψής σου. Άνθρωπος είσαι ,δε μπορεί να θυμάσαι απέξω όλο τον κόσμο.
Τώρα το καλοκαιράκι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για προσεγγίσεις ,νέες παρέες ,χαμόγελα ,ταξίματα κ.α. πολλά.
Αν σε αυτή την περίπτωση έχεις σκοπό να μη βγεις στο στίβο των εκλογών και να παζαρέψεις απλά την υποψηφιότητα σου με κάτι ανταποδοτικό ρε παιδί μου ,π-χ με κάποιο υλικό αντάλλαγμα ή κάποια μετεκλογική συνεργασία ή συμμαχία ,θα πρέπει να ανεβάσεις το προεκλογικό σου κασέ σε ψήφους. Όσο πιο ισχυρός σε ποίμνιο και προεκλογικό γόητρο ,τόσο πιο δυνατός στο παζάρεμα για ανταλλάγματα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και ένα καλοπληρωμένο gallop εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Μπορεί να προκαλέσει αίσθηση και σίγουρα θα σε βοηθήσει.
Πολλοί παλιότεροι υποψήφιοι ακολουθούσαν την παραπάνω συνταγή και γιαυτό έβλεπες ότι ενώ δήλωναν υποψηφιότητα 7-8 συνδυασμοί , παρόλα αυτά κατέληγαν 3 με 4 συνδυασμοί την τελευταία Κυριακή των εκλογών.
Αν τελικά έχεις σκοπό να πιάσεις δημαρχία από τα κέρατα ,θα πρέπει να τάξεις ,να βρεις συνεργάτες ή συμμάχους (βλέπε την πιο πάνω περίπτωση) ακόμη και να …χμ ,ψιλοεκβιάσεις ας το πούμε κι έτσι ,αν και δε μου αρέσει αυτός ο όρος .Προτιμώ τον όρο «να υπενθυμίσεις» ,ακούγεται καλύτερα .
Αν ήταν κάποιες άλλες εποχές θα σου έλεγα να κυνηγήσεις και πολιτικό χρίσμα αλλά έτσι που γίναν τα κόμματα ,άστο. Μπορεί να ενεργήσει ως μπούμεραγκ και να σε κάνουν Μαυρογιαλούρο στο φούμο.
Αν κάποιοι ψηφοφόροι εναντιωθούν ανοιχτά σε σένα ή το συνδυασμό σου μην ανησυχήσεις. Να ξέρεις ότι θέλουν ανταλλάγματα για να βάλουν φερμουάρ και με την κατάλληλη προσέγγιση θα τους κάνεις φανατικούς ψηφοφόρους σου.

* Αυτόπτης *

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s